'The Jonathan Center' teamin Tirana(Albanie):

HET centrum voor kinderen met het Syndroom van Down

Geschiedenis

Ada Kita (Albanese) werd geconfronteerd met het syndroom van Down toen haar neefje, Jonathan, geboren werd. Iedereen was in een shock. De ouders kregen van niemand hulp. Wat moesten ze doen en wat was mogelijk? Eigenlijk heel triest..... Daarom heeft Ada  samen met haar vriendin Annette van Gorkum (Nederland) in 2008 het initiatief genomen om via flyers en advertenties ouders uit te nodigen om samen initiatieven te ontwikkelen om zo te komen tot een Therapeutisch centrum.  

In 2008 is begonnen met kinderen verschillende vormen van therapie aan te bieden.  Onze visie is de ontwikkeling te bevorderen van kinderen met het Syndroom van Down en samen met hun familie het beste bereiken voor hun kinderen. Wij richten ons ook op het bewustwording proces onder de Albanese bevolking en komen op voor de rechten van mensen met het Syndroom van Down, zodat deuren worden geopend en mensen met het Syndroom van Down volwaardig deel zullen gaan uitmaken van de samenleving.

Op dit moment helpen we kinderen en hun families uit verschillende steden van Albanie: Tirana, Durrësi, Puka, Shkodra, Burrel and Berat.  Ons werk bestaat uit :Ergotherapie, Logopedie, Fysiotherapie, Muziektherapie, Ondersteuningsgroep voor ouders, Seminar voor ouders en professionals (ten minste één nationale training per jaar).

Onze belangrijkste activiteit naast tv en radio interviews mbt het bewustwording proces, is Wereld Syndroom Dag op 21 Maart. 'The Jonathan Center' is het aller eerste initiatief in Albanië dat zorg draagt voor kind en ouders. Het centrum wil uitgroeien tot een medisch centrum waar alle vormen van zorg en informatie te vinden is.  

'The Jonathan Center' is sinds 2011 een officiële stichting en is verbonden met de stichting Friends For Albania die dit initiatief van harte ondersteunt.   Annette van Gorkum is een van de bestuursleden van FFA en mede oprichtster van 'The Jonathan Center'.

World Syndrome Day 2015

Met de financiële steun van het Public Relations Office van de Amerikaanse Ambassade in Tirana zijn we bezig met het I Fit In project, een project dat tot doel heeft een cultuur te creëren tussen lokale bedrijven en de brede Albanese gemeenschap, waarin personen met het Syndroom van Down zich kunnen aanpassen en deel uitmaken van hun bedrijfsleven, kunnen werken en burgers bijdragen aan onze gemeenschappen.
Het leren van vormen en kleurenWij zijn trots op onze vrijwilligers die met veel geduld en liefde meehelpen bij allerlei taken in het Jonathan Center


Tijdens de muziek sessie met Aaron 

♥️
Het leren  leren kleuren onderscheiden met kleurrijke xylofoon en klankvormen.